GLUTAMINE-SR-NU ESTE PE STOC

This product is no longer in stock

Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru în data de joi 30 aprilie, 2009.

220,00 lei

Glutamine-SR este conceputa de o tehnologie noua si revolutionara ce asigura o absorbtie si rezultate incredibile!

*60% din tesutul muscular este format din glutamina. Exercitiile intense din timpul antrenamentelor va obliga sa refaceti nivelul de glutamina;

*70% din glutamina pulbere pe care o consumati este utilizata de stomac si intestine, lasand doar 30% disponibil pentru a alimenta tesutul muscular;

*90% din glutamina consumata este utilizata abia intr-o ora

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocata in muschi, dar se gaseste si in creier, plamani, sange si ficat. Este un aminoacid neesential, pentru ca poate fi produse in organism din alt aminoacid, acidul glutamic, insa poate fi considerat un aminoacid conditional esential pentru ca in perioadele de stres(cum este si antrenamentul intens),nu poate face fata numai prin sinteza proprie.

Celulele intestinului subtire, celulele renale si cele ale sistemului imunitar sunt mari consumatori de glutamina pe care o folosesc ca substrat energetic.

Glutamine SR previne catabolizarea masei musculare, amplifica sinteza proteica,mareste depozitele de glicogen, ajuta la refacerea dupa efort si stimuleaza sistemul imunitar.

Un studiu publicat in revista "American Journal of Clinical Nutrition" releva faptul ca administrarea orala a unei doze de 2 grame de glutamina duce la cresterea nivelului sanguin al hormonului de crestere care, dupa cum se stie, participa la utilizarea glucozei si a unor aminoacizi la nivelul muschilor scheletici, activeaza sinteza proteica musculara, reduce procesele catabolice.

Cercetarile clinice efectuate dupa anii 1970 au subliniat, in mod special, efectul imunomodulator al L-glutaminei (creste imunitatea non specifica a organismului) si actiunea sa pozitiva asupra functiilor cerebrale. De asemenea, au relevat faptul ca L-glutamina are si proprietati anti-apoptotice (apoptoza = moarte celulara programata).

Glutamina are un rol important in prevenirea atrifiei musculare postoperatorii, combaterea tulburarilor gastrointestinale postoperatorii, imbunatatirea functiilor cerebrale, combaterea depresiilor, repararea tesuturilor lezate, cresterea masei musculare la atleti.

Produse asemanatoare