ON-GLUTAMINA

87 Produse

Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru în data de joi 16 octombrie, 2008.

205,00 lei

DESCRIERE: 
Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism. Ea reprezinta aproximativ 60% din totalul de aminoacizilor liberi din muschi si 20% din totalul aminoacizilor circulanti din organism. Glutamina este stocata in special in muschii scheletici. Ea este esentiala pentru atleti deoarece precede sinteza proteinelor, a unor aminoacizi si nucleotide. Totodata, are un rol important in cadrul sistemului imunitar. De aceea, glutamina este unul dintre cei mai puternici nutrienti disponibili cu rol anabolic si anticatabolic. Glutamina asimilata pe cale orala are un rol important in marirea secretiei hormonului de crestere GH
Pentru atletica grea folosirea glutaminei este foarte importanta in cazul antrenamentelor, in special a antrenamentelor grele sau dupa o perioada mai lunga de repaos, deoarece rezervele de glutamina din s�nge si muschi scad foarte repede. Daca aceste rezerve nu sunt refacute, glutamina ajunge sa fie extrasa chiar din muschi. Pentru culturisti, in special in perioadele dietelor sau a antrenamentelor grele, suplimentarea cu glutamina este vitala in mentinerea nivelului glutamic. Daca rezervele de glutamina nu sunt refa-cute, organismul poate intra intr-o perioada de catabolism marcata prin scaderea sinte-zei proteinelor ceea ce are ca efect pierderea de masa musculara. 
Glutamina este un aminoacid cu rol multiplu. Astfel, poate functiona ca sursa de energie in timpul antrenamentelor, ajuta la sinteza ATP, DNA, RNA, este implicata in formarea glucozei in corp, hidrateaza celulele mus-culare, ajuta la sinteza altor aminoacizi si la intarirea sistemului imunitar
Deoarece glutamina este un element de baza, orice scadere a nivelului de glutamina afecteaza in primul r�nd musculatura. Astfel, organismul va incerca sa isi mentina functiile vitale consum�nd glutamina din muschi. De aceea, dezvoltarea musculara corecta se face doar in prezenta suplimentarii cu glutamina. 
 
ADMINISTRARE: 
Doza optima de l-glutamina pe zi este cuprinsa intre 10 si 20 g.
Este astfel recomandat sa se consume 3-4 portii de 3-5 grame pe zi, momentele cheie fiind dimineata imediat dupa trezire, seara cu putin timp inainte de culcare si bineinteles dupa terminarea antrenamentului. Deoarece glutamina reactioneaza rapid cu sucurile gastrice din stomac, este bine ca suplimentul sa se administreze cu un concentrat carboproteic sau in timpul mesei.

Produse asemanatoare